Translate

2010. december 10., péntek

Botrány a Fidesz-pártalapítvány konferenciáján

...Gulyás Gergely fideszes képviselő szerint a 2006-os vizsgálóbizottság ügyében Dénes Balázs pápább próbált lenni a pápánál, hiszen egy ilyen bizottság előtt mindenki köteles megjelenni, vallomást tenni, konkrét ügyekben pedig nem is kérdeztek bírákat. „Egy jogvédő szervezetnek a mi pártunkon kéne állni” – mondta Gulyás, emlékeztetve arra, hogy a 2006-os események kapcsán a TASZ akkor még kiállt a koncepciózus igazságszolgáltatási és rendőrségi gyakorlat ellen.

Gulyás szerint az elfogadás előtt álló médiatörvényben „európai gyakorlattól eltér részlet nincs, ha van, akkor pedig megindokolható”, valamint szerinte az eddigi húsz év is szolgáltatott példát az újságírói szabadság sérülésére.

A képviselő egyébként a korábban békés mederben csordogáló konferencián arról beszélt, az állam köteles az alapvető szabadságjogokat elismerni és ezért az új alkotmányban is biztosítani kell a teljes körű jogvédelmet. „A koncepció élő cáfolata azoknak a valótlan állításoknak, miszerint a Fidesz egy erős elnöki rendszer vagy a monarchikus irányba fordítaná vissza” – jelentette ki Gulyás, mivel az alkotmánya kerülő „értéktartalmú” tételek mellett a jelenlegi államberendezkedés "nagyjából megmarad". A vitatott értéktartalmú elemek pedig „ha nem is konszenzust, de széleskörű támogatást tudnak maguk mögött” - közölte a képviselő....
http://hirszerzo.hu/belfold/20101210_fidesz_emberi_jogok

Nincsenek megjegyzések: