Translate

2011. május 2., hétfő

Felgyújtottak egy kiskamaszt?

Súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba egy 14 éves szolnoki fiút hétfő délután, az ügyben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás, ám később kiderült, baleset történt.
FN.hu, MTI
A rendőrség nagy erők összevonásával vizsgálja az ügy körülményeit, tanúkutatást és adatgyűjtést végez - tette hozzá Szabó Zita őrnagy.

Tájékoztatása szerint a fiú nincs kihallgatható állapotban, elsődleges vélemény szerint állapota súlyos, életveszélyes.
Az MTI tudósítója meg nem erősített információk alapján úgy tudja, hogy a fiút az egyik szolnoki bevásárlóközpont parkolójában felgyújtották.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a fiú felmászott egy vasúti kocsira, eközben hozzáért a nagy feszültségű áramvezetékhez, és ezáltal szenvedett sérüléseket - közölte a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

A hirado.hu az üggyel kapcsolatban korábban arról számolt be, hogy a nyomozók kizárják az etnikai indítékot, a közszolgálati hírportál azt írta, értesülése szerint az elkövetők és az áldozat is roma származásúak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a mentőket egy lakásba riasztották kora délután Szolnokon, ahol kiderült, hogy a 14 év körüli fiú testfelületének több mint fele megégett, másod-, harmadfokú égési sérülései vannak, ami azt jelenti, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyereket a helyszínen a mentők komplex ellátásban részesítették, infúziót, fájdalomcsillapítót kapott, illetve speciális égési sérülésekhez használt kötszert alkalmaztak. Stabilizálták az állapotát, majd a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították, ahol úgy döntöttek, hogy a sérült a legjobb helyen a fővárosi Bethesda Gyermekkórházban lenne, mert itt van egy speciális égési centrum, ezért oda szállították tovább.

Nincsenek megjegyzések: