Translate

2018. június 12., kedd

Alkotmányrevíziót jelentett be Orbán

2018. június 8.

Ősszel meg szeretnénk indítani egy alkotmányrevíziót" - fejtette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában.

Előrevetítette, hogy ősztől a teljes alkotmányt felülvizsgálják. Megvizsgálják, mi az, ami bevált, és ami beválhatott volna", hol maradtak szabályozási rések - mondta. Azt is hozzátette, hogy a folyamat másfél évig is eltarthat.

Költségvetés és gazdaság

A kormányfő elmondta: azt kérte a pénzügyminisztertől, hogy masszív és földrengésbiztos legyen a költségvetés, mert előfordulhat, hogy gazdasági válság következik majd, akkor pedig ne legyen szükség megszorítások bevezetésére - számol be a Híradó. Elképzelhető szerinte, hogy válságban fogjuk leélni a következő éveket.

Kereskedelmi háború bontakozik ki a világban, az Egyesült Államok az Európai Unióval szemben is megnyitott egy ilyen küzdelmet. Felhők gyülekeznek az égen, amelyek szerencsétlen módon rendeződnek el, ebből születhet válság - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Felelősen kell gazdálkodni, megfontoltan kell költségvetést megalkotni, mert az adja az ország védelmét - fűzte hozzá.

A nemzetközi válságjelenségek nem fognak minket eltéríteni a céljainktól, mert ha egy nemzetnek vannak világos céljai, akkor azok szerint kell folytatni a gazdaságpolitikát. Az előttünk álló években megvalósul a biztonság megteremtése, folytatódni fog a növekedés és újabb lépést teszünk a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében - jelentette ki a miniszterelnök.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/alkotmanyreviziot-jelentett-be-orban.288198.html

Nincsenek megjegyzések: