Translate

2020. december 31., csütörtök

Soros csápjai az Alkotmánybíróság főtitkárságáig érnek

2020-12-08 PILHÁL TAMÁS

Miközben az ideiglenesen Magyarországon állomásozó ellenzék idestova tíz éve a „fékek-ellensúlyok” lebontása, illetőleg Soros György – állítólag nem létező – hálózatának üldöztetése miatt aggódik, addig a PestiSrácok.hu egy újabb gyöngyszemre bukkant. Nagyon úgy fest, hogy a magyar Alkotmánybíróságig érnek a jóságos filantróp csápjai. Sőt, ezek a csápok akár olyan döntésekben is szerepet játszhatnak, mely beadványok ne kerüljenek az alkotmánybírók elé… 

A PestiSrácok.hu államigazgatási forrásból úgy értesült: immár az Alkotmánybíróság Főtitkárságán dolgozik Sepsi-Keyha Emese liberális adatvédelmi jogász, aki előzőleg a Soros-féle Magyar Helsinki Bizottság farvizén mozgott. 2016-ban és 2017-ben például társszerzője volt a Helsinki Bizottság kiadványainak, amelyek a hivatalos személyek által elkövetett bántalmazások európai összehasonlítását elemezték.

 Sepsi-Keyha Emese a Gyurcsány-kormány időszakában több mint öt évig dolgozott az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban, ahol jogszabályelőkészítéssel, ezen belül a jogszabálytervezetek alapjogi szempontú vizsgálatával foglalkozott, valamint rendszeresen részt vett a rendőrséget és a büntetés-végrehajtást érintő minisztériumi tervezetek előkészítésében. Ezután az Európai Unió Bíróságán is megfordult jogász-nyelvészként.

 Sepsi-Keyha Emese családi vonalon is kapcsolódik a Soros-poliphoz. Férje, Sepsi Tibor Lajos ugyanis 2014 óta résztulajdonosa az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, és cikkeket is ír a sorosista oldalra. Mint közismert, az Átlátszó a Soros-birodalom egyik bőkezűen támogatott ékköve. Bár elvileg sajtótermék, működése inkább egy magánnyomozóirodára emlékeztet, hiszen például drónokkal figyeltetik Orbán Viktort és Mészáros Lőrincet. A Tűzfalcsoport tavaly kiszúrta: Sepsi – Baranyi Krisztina oldalán – részt vett a Ferencvárosi Polgármesteri Hivatalban a hatalomátadáson, ami jól jelzi ellenzéki beágyazottságát. Sepsi egy másik cége korábban milliós politikai megbízást kapott az LMP-től.

 Sepsi Tibor Lajos, az Átlátszó.hu társtulajdonosa már a hatalomátvételre is elkísérte Baranyi Krisztinát (Forrás: Baranyi Krisztina Facebook-oldala)

 Visszatérve Sepsi-Keyha Emesére: új munkahelye, az Alkotmánybíróság Főtitkársága jelentős hatalommal rendelkezik,  hiszen érdemi befolyása van az Ab-ra érkező indítványok, beadványok elemzésére, sőt azok befogadására is. A hivatalos definíció szerint a Főtitkárság „elősegíti az Alkotmánybíróság Hivatalának érdemi szakmai munkáját”, és részt vesz az esetlegesen létrehozott munkacsoportok tevékenységében is.

 A valóságban a Főtitkárság az, amely gondosan „megszűri” a jogkereső, egyszeri állampolgárok és jogi képviselőik beadványait. Vannak olyan beadványok, amelyek azért nem kerülhetnek az alkotmánybírák asztalára, mert a Főtitkárságon szorgos kezek megfelelő jogi magyarázattal (ürüggyel) „kigyomlálták” azokat. E szorgos kezek egyike tehát a korábban a Magyar Helsinki Bizottság vidékén mozgó Sepsi-Keyha Emese.

Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy a Soros-hálózat létezne, hiszen okos, komoly ellenzéki politikusok és véleményvezérek többször és igen határozottan leszögezték: efféle hálózatnak a létezése semmivel sem bizonyítottabb, mint a szíriuszi Jézus meséje. Vagyis vegyük tudomásul, hogy Soros-hálózat nincs! Az pedig, hogy Soros (Szeplőtelen) György világjobbító filantróp több tucat itteni szervezetet pénzel, és egy hangfelvétel tanúsága szerint kétezer embert mozgat Magyarországon, nem jelent semmit…

 Érdekes adalék: az Alkotmánybíróság főtitkárságát 2011 óta vezető Bitskey Botond Sólyom László egykori államfő hivatalvezető-helyettese volt a Köztársasági Elnöki Hivatalban 2010-ig. A Sólyom embereként számon tartott Bitskey az emberi jogi diskurzus klasszikusan libertariánus vonalát képviseli. A 2000-es évek elején annak a hágai T.M.C. Asser Instituut nevű intézetnek a posztgraduális képzésein is részt vett, amelynek a nevét időnként megtalálhatjuk a Soros-féle Open Society Foundations eseményein a vendégszervezetek között…

 Nem véletlen, hogy a jogász társadalom számos közismert tagja úgy véli: a mai Alkotmánybíróságon a főtitkárság jelenti a Sólyom–Soros-világ utolsó védőbástyáját, amely „lángként őrzi a nyitott társadalom szabadnak láttatott, azonban a nemzeti- keresztény ideált foglyul ejteni kívánó emberi jogi eszményét”. Ennyit tehát az állítólag megszűnt „fékekről és ellensúlyokról”, valamint az ellenzéki mítoszok szerint Fidesz által „megszállt Alkotmánybíróságról”…

 

Az ügyben telefonon kértük az Alkotmánybíróság szóvivőjének állásfoglalását, amennyiben megkapjuk, természetesen rögtön közzétesszük. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az Ab főtitkárságának függetlenségét kritizáló írásunkkal semmiféle értékítéletet nem kívántunk mondani az egyes alkotmánybírák tevékenységéről és pártatlanságáról. (A szerkesztőség.)

https://pestisracok.hu/soros-csapjai-az-alkotmanybirosagig-ernek/


Nincsenek megjegyzések: