Translate

2017. május 19., péntek

Magyar igazságügyi vezetők oroszországi tárgyalásai

Trócsányi László igazságügyi miniszter és Kecsmar Krisztián nemzetközi és európai uniós igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár részt vett az oroszországi Szentpéterváron megrendezésre kerülő alkotmánybírósági konferencián – amelynek díszvendége volt Gianni Bouquicchio, a Velencei Bizottság elnöke – valamint az ezzel párhuzamosan folyó Nemzetközi Jogi Fórumon.
A konferencia keretében megbeszéléseket folytattak az orosz Alkotmánybíróság elnökével, Valery Zorkinnal, Alexander Konovalov igazságügyi miniszterrel, Jurij Csajka legfőbb ügyésszel, Pavel Krasenyinnyikovval, az Állami Duma törvényalkotásert felelős bizottsága elnökével, valamint a szintén a Nemzetközi Jogi Fórumra érkező Georg Stawa osztrák igazságügyi minisztériumi főtitkárral és Germán Garavano argentin igazságügyi miniszterrel.

A tárgyalásokon szó esett a nemzetközi bírói fórumok előtt folyamatban levő magyar ügyekről, az alkotmányos identitás jelentőségéről, az igazságügyi együttműködésről valamint az áldozatsegítés kiemelt szerepéről. A Nemzetközi Jogi Fórumon Trócsányi László igazságügyi miniszter előadást tartott „Az alkotmányjog szerepe a modern világban” elnevezésű panelben. Emellett ellátogatott a Nemzetközi Kapcsolatok Moszkvai Állami Intézetbe is, ahol „A schengeni határ védelme a migrációs válság tükrében” címmel tartott francia nyelvű előadást.

(Igazságügyi Minisztérium)
http://www.kormany.hu/hu/igazsagugyi-miniszterium/hirek/magyar-igazsagugyi-vezetok-oroszorszagi-targyalasai

a résztvevők:
http://www.ksrf.ru/ru/News/Documents/%D0%A1%D0%9F%D0%98%D0%A1%D0%9E%D0%9A_RU.pdf

a program:
http://www.ksrf.ru/ru/News/Documents/%D0%9F%D0%A0%D0%9E%D0%93%D0%A0%D0%90%D0%9C%D0%9C%D0%90_RUS.pdf

Nincsenek megjegyzések: